استان قزوین در شمال غربی کشور واقع شده است و از شمال به استان مازندران و گیلان ، از غرب به زنجان ، از جنوب به استان مرکزی و همدان و از شرق به تهران محدود می شود. همچنین استان قزوین از استان های زلزله خیز کشور می باشد.
از ویژگی های جالب این استان این است که با دارا بودن تنها 1 درصد از مساحت کل کشور ، 8 درصد در تولیدات ایران نقش دارد.
مساحت این استان حدود 15.820 کیلومتر مربع می باشد که بر اساس آمارگیری سال 1395 جمعیت این استان 1.300.000 نفر بوده است و از این سرشماری حدود 600.000 نفر ساکن شهر بوده اند.
قزوین از نظر جغرافیایی یکی از جذاب ترین استان های کشورمان است که از یک سو به دشت میرسد و از سوی دیگر به کوههای البرز. استانی با جاذبه های تاریخی و طبیعی بسیار که فاصلهی کم آن از تهران ، باعث شده به مقصدی عالی برای پایتخت نشینان تبدیل شود.
برای اطلاع از جمعیت و جاذبه گردشگری استان خراسان رضوی روی لینک بزنید.
فاصله تهران تا قزوین
فاصله تهران تا قزوین نیز حدود 169 کیلومتر می باشد که از نظر سفر زمینی حدود 2 ساعت می باشد که البته نوع باربری و ترانزیت حمل و نقل در این جاده در تغییر ساعت دخیل می باشد.
در بخش حمل بار و ترانزیت ( ترانزیت چیست ) که بسیار زیاد در این محور دیده میشود توسط انواع کامیون های کانتین بر و سنگین و نیمه سنگین حتی با توجه به وزن بار نیز متغیر است.
این میزان از 2 تن شروع میشود تا 32 تن البته این میزان محدودیت ابلاغ شده توسط سازمان راه و شهرسازی است در غیر این صورت این ظرفیت تا حتی 50 تن نیز میتواند باشد که توسط برخی ماشین آلات داخل کشور امکان پذیر است که به آنها بارهای ترافیکی گفته می شود.
تاریخچه استان قزوین
نشانه هایی مبنی بر سکونت انسان در منطقهی قزوین در هزاره های چهارم و پنجم پیش از میلاد وجود دارد. در برخی از منابع آمده است که قزوین بخشی از قلمروی حکومت مادها بوده است.
اما با این حال تاریخ ساخت شهر قزوین به دوران ساسانی و زمان شاپور ذوالاکتاف بازمیگردد. در آن زمان قزوین موقعیتی نظامی داشت ، اما به مرور گسترش پیدا کرد و هستهی اصلی شهر قزوین شکل گرفت.
منطقهی قزوین تا سال ۱۳۷۳ بخشی از استان زنجان بود و پس از آن به استان تهران ملحق شد. اما پس از سه سال و در سال ۱۳۷۶ از استان تهران هم جدا شد و استان قزوین تشکیل شد.
جغرافیای استان قزوین
قزوین از نظر جغرافیایی ، محصولات کشاورزی ، دامپروری و گونه های جانوری ، اهمیت و اقتصاد تاریخی بسیار مهمی در میان دشت های ایران دارد. بسیاری از باستان شناسان معتقدند که تمدن کشاورزی از این استان آغاز شده است و سپس به دیگر استان ها و شهرها گسترش یافته است ؛ به همین دلیل استان قزوین را در ردیف اول بودجه در ایران می دانند.
دریاچه های قزوین
دریاچه اوان به عنوان شاخصترین و بزرگترین دریاچه در قزوین شناخته میشود. طول این دریاچه در حدود ۳۲۵ و عرض آن در حدود ۲۷۵ متر بوده و عمق آن بین ۱ الی ۵ متر در نوسان است؛ آب دریاچه را چشمههای موجود در کف آن و نیز بارش باران و برف تأمین میکند.
در تابستان این دریاچه یکی از تفرجگاههای زیبای قزوین بوده و امکانات قایقرانی، و ماهیگیری در پیرامون آن فراهم میشود؛ ضمناً این دریاچه در فصول سرد سال محلی برای مهاجرت پرندگانی همچون قو، غاز و مرغابی محسوب میشود.
کوه های قزوین
قزوین به علت قرارگیری در دامنه های سرسبز رشته کوه البرز دارای قله های مرتفع بسیاری است. شاه البرز به ارتفاع 4300 متر از معروف ترین ، مرتفع ترین و پر صعود ترین قله های استان قزوین می باشد.
غارهای استان قزوین
- غار قلعه کرد
- ولی گشنه رود
- سفیدآب
- حاجت خانه آکوجان
- یخی انگول
- روستای دینک
- عباس آباد
برای اطلاع از جمعیت و جاذبه گردشگری استان زنجان روی لینک بزنید.
رودخانه های استان قزوین
طالقان رود و الموت رود ، رودخانه شاهرود را تشکیل می دهند که طول آن 990 کیلومتر می باشد. رودخانه خررود ، ابهر رود و رودخانه حاجی عرب از دیگر رودخانه های استان قزوین می باشد که همگی در دشت قزوین امحا شده و سرانجام به رود شور تغذیه می شوند.
چشمه های قزوین
اّب معدنی | چشمه وگل ، چشمه آب معدنی باراجین |
آب گرم | یله گنبد ، چشمه آب گرم خرقان و ارشیا |
چشمه وگل از چشمه های قدیمی با آبی بی نظیر می باشد که از کوه های الموت غربی سرچشمه می گیرد.
یله گنبد نیز در بخش کوهین در 10 کیلومتری آزادراه قزوین رشت قرار دارد.
تقسیمات استان قزوین
قزوین دارای 6 شهرستان ، 19 بخش ، 25 شهر ، 46 دهستان و 1547 روستا است. شهرستان های قزوین ، تاکستان ، بوئین زهرا ، آبیک ، البرز و شهرستان آوج از شهرستان های این استان می باشند.
آب و هوا استان قزوین
با توجه به تفاوت ارتفاع و موقعیت جغرافیایی بخش های مختلف قزوین ، شرایط آب و هوایی نیز در شهرهای این استان متفاوت است. در بخش های شمالی و ارتفاعات جنوب غربی استان شاهد آب و هوای سرد کوهستانی هستیم.
در دامنه ها و کوهپایه ها اما هوا معتدل تر است و در دشت ها آب و هوایی خشک تا نیمه خشک حکمفرماست. بخش هایی از قزوین ، مانند طارُم و درهی شاهرود ، حتی نشانه های آب و هوای مرطوب گرمسیری حس میشود.
قزوین زمستان های سردی دارد ، اما در فصل تابستان هوا نسبتا معتدل است. بهترین زمان برای سفر به قزوین را میتوان بهار دانست ؛ یعنی زمانی که دشت ها و تپه ها سرسبز و با طراوت اند و هنوز گرما به سراغشان نرفته است.
تابستان گذرانی در ارتفاعات استان ، یک انتخاب خوب است. البته اگر اهل شهرگردی باشید ، شهر قزوین میتواند در تمام سال میزبان شایسته ای برای شما باشد.
عوامل مؤثر در آب و هوای استان قزوین
عوامل محلی : این عوامل شامل عرض جغرافیایی ، ارتفاع و جهت چین خوردگیها و غیره است. به دلیل گسترش کم استان از نظر عرض جغرافیایی ، زاویه ی تابش خورشید در شمالی ترین و جنوبیترین مناطق استان قزوین تفاوت کمی را نشان میدهد.
عوامل بیرونی: مهمترین عوامل بیرونی که آب و هوای استان قزوین را تحت تأثیر قرار میدهند ، توده های هوایی است که از مناطق مختلف و در فصول مختلف سال وارد استان شده و با توجه به ویژگیهای خود اثرات متفاوتی را برجای میگذارند. عمدهترین این تودههای هوا عبارت اند از:
- توده ی هوای مرطوب غربی که از دریای مدیترانه و اقیانوس اطلس وارد استان می شود و سبب بارش برف و باران می شود.
- هوای سرد و خشک شمالی که منشأ این توده هوایی نواحی سرد سیبری است و به دلیل سرما زیاد رطوبت زیادی ندارد و باعث کاهش درجه حرارت می شود.
- هوای گرم و خشک جنوبی که منشأ این بادهای بیابان های مرکزی بین ایران و عربستان است و این هوا بسیار گرم و خشک می باشد.
بادهای استان قزوین
بادهای عمده استان قزوین عبارت اند از:
- باد مه و باد راز
- باد مه
شکل گیری این باد، نتیجه اختلاف فشار بین کوه های شمال غرب استان قزوین و گیلان از یک سو (پرفشار) و دشت قزوین (کم فشار) از سوی دیگر است.
باد مه بیشتر در فصل بهار و تابستان وارد استان شده و سبب کاهش درجه حرارت و افزایش رطوبت هوا میگردد. شکلگیری مه به صورت متناوب در بخشهایی از دره شاهرود از نظر اقلیمی با وزش این باد توجیه میشود.
باد راز (شره)
این باد از سمت جنوب و جنوب شرقی وارد استان قزوین میشود. با توجه به فصل و جهت وزش آن که بیشتر در بهار و تابستان صورت میگیرد، بسیار گرم و خشک بوده ، وزش آن سبب افزایش ناگهانی درجه حرارت خواهد شد.
وزش این باد از مناطق بیابانی داخلی کشور جا به جایی ذرات گرد و غبار و افزایش آلودگی هوا را به دنبال خواهد داشت. وزش باد راز در فصل سرد سال منجر به گرمی و صعود هوا شده ، شرایط را برای بارش فراهم میکند.
شهر قزوین
قزوین در دوران صفویه برای مدتی پایتخت ایران بوده است. شهری که خیابان سپه ، اولین خیابان مدرن ایران در مرکز آن خود نمایی میکند.
سرای سعدالسلطنه که در مرکز شهر قزوین واقع شده ، بزرگ ترین کاروانسرای شهری ایران است که پس از بازسازی و مرمت به جاذبهای گردشگری و همچنین بازاری برای خرید تبدیل شده است.
علاوه بر فروشگاههای سوغات و صنایع دستی چندین کافه و رستوران نیز در سرای سعدالسلطنه فعالیت میکنند. بخشهایی از سرای سعدالسلطنه به بازار قدیمی قزوین نیز راه دارد.
کاخ چهل ستون یا عمارت کلاه فرنگی قزوین یادگاری از صفویان است. بر اساس بیشتر منابع تاریخی این بنا به دستور شاه طهماسب ساخته شده است. مجموعهای از آثار نفیس خوشنویسی ، همچون آثار میر عماد قزوینی ، در این بنا در معرض دید عموم قرار گرفته است.
سازه ای به نام فرش یکی دیگر از دیدنی هایی است که در کاخ چهل ستون جای گرفته است. اثری شبیه به دار قالی که البته یک سازه تمام و کمال است.
مسجد جامع قزوین یا مسجد عتیق یکی از قدیمیترین مساجد ایران است. بر اساس برخی منابع هارون الرشید در سال ۱۹۲ هجری قمری بنای اولیهی این مسجد را بنا کرده است. اما از آن زمان تاکنون تغییرات زیادی در مسجد صورت گرفته و گسترش آن تا صدها سال بعد نیز ادامه داشته است.
کلیسای کوچک کانتور که یادگاری از روسها از زمان جنگ جهانی دوم است از دیگر جاذبههای این شهر است. خانه و حسینیه ی امینی ها را هم میتوان جزء زیباترین حسینیه های ایران دانست.
گراند هتل و عمارت سردار مُفَخَم از دیگر جاذبه های گردشگری شهر قزوین هستند.
کوهستان الموت
منطقهی الموت در شمال قزوین یکی از مهم ترین جاذبه های گردشگری این استان است که ترکیبی از جاذبه های طبیعی و تاریخی را در خود جای داده است.
دریاچهی اُوان که در فاصلهی حدودا ۲۵ کیلومتری رجایی دشت قرار دارد از دیدنی های مشهور الموت است که در فهرست آثار طبیعی ملی ایران نیز ثبت شده است. با ادامه ی جادهی الموت به روستای گازُرخان خواهید رسید که میزبان قلعه ی الموت است.
دژی باشکوه که با نام قلعه ی حسن صباح نیز شناخته میشود و یکی از مراکز اصلی اسماعیلیان بوده است. بقایای قلعهی لَمبسَر نیز در منطقه ی الموت و در نزدیکی روستای رازمیان قرار دارد.
در بخش های شمالی الموت و در مرز استان های گیلان و مازندران به کوه های البرز خواهید رسید که مسیرهای کوهنوردی جذابی را میتوان در آن ها یافت. مسیر کوهستان سیالان که از الموت آغاز و به دشت دریاسر ختم میشود یکی از این مسیرهای جذاب و چالش برانگیز برای کوهنوردان است.
تاکستان
تاکستان یکی از تاریخی ترین شهرهای استان قزوین است که سابقه سکونت انسان در آن به دوره های قبل از اسلام باز میگردد. بر اساس شواهد و بررسی های باستان شانسی در تپه ی باستانی خُلهکوه ایجاد هسته ی اولیه ی شهر به ۷۰۰۰ سال پیش باز میگرد.
بقعه پیر و امامزاده کمال از جاذبه های گردشگری شهرستان تاکستان هستند.
شهرک صنعتی های استان قزوین
قزوین دارای 8 شهرک صنعتی می باشد که عبارت اند از:
- شهرک صنعتی کاسپین قزوین
- البرز قزوین
- لیا قزوین
- آبیک قزوین
- حیدریه قزوین
- خرمدشت قزوین
- حکیمیه قزوین
- آراسنج قزوین
برای اطلاع از جمعیت و جاذبه گردشگری استان کردستان روی لینک بزنید.
بسیاری از محصولات صنعتی این استان به دیگر استان ها و کلان شهرهای ایران از جمله تهران ، اصفهان ، اهواز و… ارسال می شود. ارسال محصولات صنعتی نیاز به ماشین های مخصوص دارد. همچنین باربری از این استان به استان های دور کشور مانند اهواز دارای هزینه زیاد می باشد.
باربری دی بزرگ ترین و هوشمند ترین سامانه باربری دارای 34 نمایندگی فعال در ایران می باشد. دی بار پایین ترین هزینه را نسبت به سایر باربری ها دریافت می کند تا با پرداخت کمترین هزینه مطمئن ترین و سریع ترین باربری را تجربه کنید.
غذاهای محلی قزوین
قیمه نثار بدون شک معروف ترین غذای محلی استان قزوین است. غذایی خوشمزه که برنج ، گوشت ، خلال بادام و خلال پسته مواد اولیه اش هستند. کوکوی شیرین قزوینی دیگر غذای محلی این استان است که چیزی شبیه به کوکوی سیب زمینی معمولی است ، با این تفاوت که شکر و گلاب هم به آن اضافه میشود.
دیماج یا دگماژ هم غذای جذابی است که با تکه های نان لواش ، پنیر ، گردو ، سبزی ، خیار ، پیاز داغ و زرد چوبه تهیه میشود. مشکوفی هم دسر خوشمزه ی قزوینی هاست.
سوغات قزوین
شیرینی های متنوع و خوشطعم جزء جذابترین سوغاتی های قزوین هستند. باقلوای قزوین ، نان قندی و نان چایی تنها نمونه هایی از شیرینیجات قزوین هستند.
با توجه به آب و هوای خوب این استان محصولات کشاورزی قزوین از کیفیت بالایی برخوردارند و با توجه به فصل میتوان میوه های مختلفی را نیز از این استان به عنوان سوغاتی تهیه کرد.
آداب و رسوم قزوین
یکی از آیین های مردم قزوین پنجاه به در است. در پنجاهمین روز سال نو مردم قزوین به مصلایی در میان باغ های شهر میروند و نماز باران میخوانند و روز خود را به شادی در دامان طبیعت میگذرانند.
جشن انار از دیگر مراسم بخش هایی از قزوین است. در این مراسم مردم در روز معینی به همراه هم به مزارع انار میروند و با ساز و آواز به برداشت انار مشغول میشوند.
مراسم مشابهی با نام جشن فندق نیز در منطقهی الموت برگزار میشود. در جشن فندق دخترانی که به تازگی نامزد شدهاند برای همسرانشان گردنبندی از هستهی فندق درست میکنند و به همسر خود هدیه میدهند.
آیین های مشابه دیگری نیز در قزوین برگزار میشود که از میان آن ها میتوان به جشن گندم ، جشن انگور و جشن زیتون اشاره کرد.
صنایع دستی قزوین
فرش و گلیم در فروشگاه های صنایع دستی قزوین به وفور یافت میشوند. منجوق دوزی (نم نم دوزی) و موج بافی دو نمونهی دیگر از صنایع دستی این استان هستند. موج ، پارچه ای است که از آن در ساخت پتو ، پشتی ، رویه ی کرسی و سجاده استفاده میشود.
پن بافی یکی دیگر از صنایع دستی استان قزوین است که در تزئین لباسها ، مثل دور یقه ، لبهی دامن یا آستین و یا کمربند از آن استفاده میشود.
دامداری قزوین
افزایش سریع جمعیت و نیاز روز افزون به فراورده های لبنی ، سبب تغییر دامداری های سنتی به صنعتی طی دهه های اخیر در استان قزوین شده است.
موقعیت بسیار مطلوب دشت از لحاظ طبیعی و خطوط ارتباطی در کنار بازار فروش بسیار بزرگ (جمعیت میلیونی شهرهای اطراف و نزدیکی به تهران) رشد سریع واحدهای دامداری صنعتی را در دشت قزوین توجیه مینماید. این موضوع سبب شده که استان قزوین امروزه به عنوان یکی از قطب های دامداری در کشور مطرح باشد.
انرژی و نیروگاه های استان قزوین
نیروگاه 2000 مگاواتی شهید رجایی که در آزادراه تهران قزوین بنا شده است توانایی 2040 مگاوات تولید برق را دارد که سوخت مورد نیاز برای تولید برق مازوت و گاز طبیعی است.
نیروگاه بادی جرندق در حال ساخت می باشد که با تبدیل انژی جنبشی باد به الکتریک ، برق تولید خواهد کرد.
سدهای استان قزوین
- سد مرتضی آباد
- پرس بانج
- انحرافی زیاران
می باشند که به ترتیب در غرب شهرستان قزوین ، شهرستان اوج و در منطقه زیاران بنا شده اند.
سدهای که در حال ساخت هستند عبارت اند از :
- سد بالاخانلو در بوئین زهرا
- نهب در تاکستان
- بورمانک در شهرستان قزوین
- بهجت آباد در آبیک
- استلج در آوج
- چنگوره در بوئین زهرا
قزوین با دارا بودن بیش از 216 کیلومتر آزادراه و 221 کیلومتر بزرگ راه یکی از شاهراه های ارتباطی کشور به حساب می آید.
یک پاسخ
The pattern circumstance I truism Gail Dines speak, at a conference in Boston, she moved the audience to tears with her characterization of the problems caused by means of dirt, and provoked laughing with her sharp observations about pornographers themselves. Activists in the audience were newly inspired, and men at the event – sundry of whom had never viewed smut as a problem before – queued up afterwards to guaranty their support. The exhibition highlighted Dines’s iffy charisma and the factually that, since the expiry of Andrea Dworkin, she has risen to that most scabrous and captivating of public roles: the great’s foremost anti-pornography campaigner.
[url=https://sissy-bondage.com]sissy-bondage[/url]